Document European de spalare

Documentul comun European Cleaning Document (ECD) a fost dezvoltat de EFTCO in colaborare cu ECTA si CEFIC, din dorinta de a satisface cerintele statiilor de spalare, companiilor de transport si companiilor din domeniul industriei chimice. Dreptul de proprietate si de reproducere exclusiva asupra ECD este detinut de EFTCO, fiind inregistrat in Registrul European de Marci si Inventii sub nr. 202130-0001.

Doar statiile de spalare care sunt si certificate SQAS si membre EFTCO, prin Asociatiile Nationale ale Spalatorilor, au dreptul de a emite ECD.

LOGISERV SRL, ca membru fondator al ASCR (Asociatia Spalatorilor de Cisterne din Romania), si-a castigat dreptul de a emite ECD prin obtinerea Certificatului SQAS CLEANING in decembrie 2010.

Folosirea unui document comun european are importante avantaje pentru toate partile implicate:

  • Fiind un document comun acesta ajuta la folosirea lui usoara de catre operatori la punctele de incarcare, de catre soferi etc., oriunde in Europa.
  • Folosirea unui sistem unic de numerotare precum si a numeroaselor elemente de siguranta permit depistarea documentelor de spalare falsificate.
  • Folosirea Codurilor de Spalare EFTCO ajuta la intelegerea si identificarea cu usurinta a operatiunilor care au fost indeplinite pentru curatarea cisternei. Codurile de Spalare a Cisternelor sunt disponibile pe site-ul EFTCO in 15 limbi. Acest lucru permite o utilizare usoara a informatiei cuprinsa in document de catre toti utilizatorii lui din Europa.

LOGISERV TANK CLEANING emite ECD in 3 exemplare:

  • Exemplar alb (original): pentru urmatorul loc de incarcare
  • Exemplar galben: pentru sofer / firma de transport, distribuit impreuna cu factura
  • Exemplar albastru: pentru statia de spalare

ECD-ul se semneaza atat de catre sofer cat si de catre statia de spalare in urma verificarii starii de „curatenie”.

Definitia data de EFTCO pentru “curat” este urmatoarea:

”O cisterna poate fi descrisa ca fiind curata atunci cand nu sunt urme vizibile sau miros de la ultimul produs transportat sau de la un agent de spalare, ca urmare a unei inspectii facute pe gurile de incarcare superioare”.

Perioada de valabilitate a ECD: responsabilitatea pentru pastrarea cisternei curate in concordanta cu specificatiile din ECD se transfera asupra utilizatorului cisternei in momentul cand aceasta paraseste statia de spalare.

Norme ECD. Document PDF

Documente specimen

Top